Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni vlašću

Hoće li po uzoru na Sloveniju prosvjedi stići i u BiH?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po uzoru na 'deželu', u BiH se na Facebooku organizirala grupa nezadovoljnika koja za 12. siječnja najavljuje prve ulične prosvjede protiv, kako kažu, mafijaškog režima.

Nakon što je krajem prošle godine Sloveniju prodrmao val uličnih prosvjeda pod geslom 'Gotof je', slična bi se pobuna uskoro mogla početi događati i u Bosni i Hercegovini. Kao i u Sloveniji, i ondje se skupina nezadovoljnika okupila u Facebook grupi, nazvali su se Revolucionarnim pokretom Bosne i Hercegovine, a da ih je inspirirao slovenski pokret, svjedoči njihov slogan 'Gotovi ste'.

Pročitajte i ovo Interventna policija na kampusu uhitili najmanje 25 ljudi VIDEO Eskalacija protupalestinskih prosvjeda: Na studente šalju interventnu policiju Zoran Janković Velika istraga Pretresi širom Slovenije: Na udaru njihov najpoznatiji gradonačelnik, u sve umiješan i nogometni klub?

>> Tisuće tražile premijerovu ostavku: 'Janšina garnitura je diktatura'

Prvi su prosvjed najavili za 12. siječnja na trgovima i ulicama cijele BiH, a u jednoj od objava na Facebooku napisalu su da 'cilj borbe nije rušenje političara koji su sada na vlasti, nego smjena korumpiranih i postavljanje onih koji nisu umiješani u kriminal'. Vladajuće u susjednoj državi nazivaju 'mafijaškim režimom', a pritom na ostavku pozivaju i Milorada Dodika i Zlatka Lagumdžiju i Dragana Čovića.

Dok su u Sloveniji organizatori demonstracija ostali anonimni, u BiH se za 'vođu' predstavio Zdenko Bajo iz Bijeljine.

U grupu se dosad učlanilo više od osam tisuća ljudi, a njih oko četiri tisuće potvrdilo je izlazak na ulice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene